Кошаркашки клуб „Срем баскет“ (25. 08. 2017.)

Пећиначки Кошаркашки клуб „Срем баскет“ броји око педесеторо деце, од екипе најмлађих до старијих пионира генерације 2005/2006. и 2007/2008, а пожртвованим радом управо те деце и њиховог тренера Живка Мисираче, овај клуб један је од успешнијих на територији пећиначке општине. Као чланови пећиначког Спортског савеза „Развој спортова“, редовно одлазе на припреме, али још редовније тренирају, те успеси не изостају.

Како нам је рекао тренер КК „Срем Баскет“ Живко Мисирача, велики број деце на тренинзима најбољи су показатељ успешног рада и додатна мотивација за даљи рад и успехе.

„Захваљујући доброј сарадњи са Спортским савезом и ове године смо отишли на припреме у Буковичку бању код Аранђеловца, где смо боравили од 1. до 10. августа, а с обзиром да нисмо имали ни једно повређено ни болесно дете, могу да кажем да су припреме биле веома успешне. Време нас је послужило и сада када смо се вратили настављамо интензивније са тренинзима, јер нас очекују припремне утакмице, турнири, као и 8. по реду „Викенд под кошевима“ средином септембра. Током овог припремног периода, очекује нас 6 до 7 утакмица, а већ почетком октобра стартујемо са две млађе групе пионира у Сремској лиги. Прошле године смо били први у лиги и квалификовали се у лигу Војводине где смо завршили на 7. месту. Ове године очекујем још бољи резултат“ – рекао је Мисирача и додао да је континуитет тренинга веома битан, а они су то остварили овог лета захваљујући реновираној фискултурној сали пећиначке основе школе, где је током екстремно високих температура било далеко пријатније одржавати тренинге.

КК „Срем баскет“ ове јесени наставља са уписом најмлађе деце са територије општине Пећинци генерација 2009/2010, а према речима тренера, заинтересованост деце је велика, поготово након постигнутих успеха овог клуба.